Jongeren

Je kunt je bij de Friesche Balletschool naar hartenlust begeven in de wereld van ballet en dans, of je nu beginner bent of al wat verder gevorderd, of je nu houdt van klassiek ballet of moderne dans.

Klassiek ballet

  • Maandag van 17.45 – 18.45 uur voor 13 t/m 18 jaar (beginners en middengevorderd). 
  • Dinsdag van 17.00 – 18.15 uur voor 14 t/m 16 jaar (gevorderden).
  • Dinsdag van 18.15 uur – 18.45 uur spitzen voor beginners voor 12+, op uitnodiging van de docent.
  • Dinsdag van 19.00 – 20.15 uur vanaf 17 jaar.
  • Woensdagavond 19.30 – 20.45 uur selectiegroep/spitzenles, op uitnodiging van docent.

Maak kennis met klassiek ballet of ontwikkel je vaardigheden steeds verder! We focussen hierbij op techniek en presentatie. De lessen zijn hiernaast gebaseerd op de Vaganova-techniek, waarmee doorstromen naar een (voor)opleiding goed mogelijk is. Ook kan er op spitzen worden gedanst, na goedkeuring van de docent.

Er zijn lessen voor beginners en voor degenen die al enige ervaring hebben. Wil je een stap verder? Gemotiveerde leerlingen nodigt de docent uit voor de selectiegroep. Dit biedt leerlingen de kans twee keer in de week les te volgen. Naast klassiek wordt hierbij ook aandacht besteed aan modern en showballet.

Workshop Moderne dans / jazzballet

  • Op dit moment helaas niet beschikbaar.

Moderne dans en jazzballet is geschikt voor leerlingen met enige danservaring. Je bouwt aan je conditie en danstechniek terwijl je toewerkt naar een choreografie. De lessen zijn in workshop vorm, wat betekent dat je je in kunt schrijven voor een cursus van 8 weken.

TrippleShape (16+)

  • Maandagavond 19.00 – 20.00 uur
  • Donderdagavond 19.30 – 20.30 uur

Ben je ouder dan zestien jaar en wil je vooral lekker in vorm komen en in beweging zijn? Schrijf je dan in voor TrippleShape! Dit wordt ook wel barrefitness genoemd, waarbij yoga, pilates en ballet samensmelten.

Contactgegevens

Friesche Balletschool
Bagijnestraat 55a
8911DN Leeuwarden
info@friescheballetschool.nl