Wie wij zijn

Anja Schadenberg, FriescheBalletschool

De balletlessen, TrippleShape trainingen, aanbod, voorstellingen en projecten bij de Friesche Balletschool worden verzorgd door Anja Schadenberg. Na haar opleiding aan de Nelroosballetacademie te Amsterdam, heeft zij de Pedagogische Academie (HBO) afgerond.

Met vele jaren ervaring geeft Anja les voor alle niveaus, en leeftijden. Van beginner tot en met gevorderd, waarbij ook de mogelijkheid bestaat op spitzen te dansen. Ze houdt van gebruik meerdere disciplines, muziek , film, en acteren. Klassiek ballet les ( Vaganova en RAD) en andere soorten zoals jazzballet volgt ze vanaf haar 6e jaar. Vanaf 12 jaar volgde ze lessen in Amsterdam van o.a. Benjamin Feliksdal, en deed vanaf haar 14e jaar vooropleiding aan de Nelroosballetacademie. Daarna opleiding HBO-balletdocent. O.a. Hardlopen, trailrunning zijn favoriete bezigheden. En ze houdt dieren. Friescheballetschool steunt organisaties die dieren beschermen zoals Stichting Viervoeters en Stichting Dierenhulp, want elke hulp helpt een beetje. Naast ballet heeft Anja ervaring als docent theater/drama op VWO voortgezet onderwijs, leerkracht basisschool en acteerwerk gedaan. Tien jaar is ze klassiek balletdocent geweest op Kunstencentrum Parnas te Leeuwarden. Anja wil jonge goede HBO-dansdocenten kans bieden hun professie te kunnen ontplooien binnen haar school. Kwaliteit en beleving staat voorop.

DAGMAR HOEN.

Deze danseres danst ook van jongs af aan. Ze volgde opleiding aan Lucia Marthas Groningen, en Fontys-Hogeschool in Tilburg. Dagmar is met name dans-technisch een goede danseres. Zingen kan ze ook. Ze houdt van modern -, jazz- en klassieke dans en is een uitblinkster in tapdance. Als klein meisje is ze opgegroeid in Haren, waar ze allerlei danslessen volgde. Tegenwoordig is ze HBO-verpleegkundige, die alsmaar blijft dansen. Bij FriescheBalletschool doet Dagmar tapdance projecten en workshops contemporary- dance. Dat ligt haar goed omdat ze zo veelzijdig is.

Shanti Snijders.

Shanti is HBO afgestudeerd aan Fontys Hogeschool te Tilburg met specialisatie Moderne dans en Jazzballet. Echter, daarmee is ze nog niet beschreven want Shanti is een prachtige danseres die in 2012 in de bootcamp stond van So You Think You Can Dance. Zie YouTube link. Op dit moment geeft ze Yogadance. Ze kent de klappen van de zweep als professioneel danseres en dat heeft haar doen besluiten terug te gaan naar haar roots: Yoga. Opgegroeid in Uden heeft ze veel klassiek ballet gedanst. Deze klassieke danskwaliteit is te zien in al haar -moderne- dansen en heeft FriescheBalletschool gecharmeerd. Een verfijnde krachtige stijl met veel innerlijke beleving. Burlesque beheerst ze ook, dat is tevens te zien op YouTube. Shanti gaat les bij ons geven op zaterdagen in de vorm van workshops. Met een korte winterstop van 2 maanden, omdat ze naar India gaat, het land van Yoga. Bij aanbod workshops staat beschreven welke Yoga masterlicenties Shanti in the pocket heeft.

Dana Schadenberg

Dana is een outdoor beweger. Ze heeft zich bekwaamd in slack-lining omdat het een onderdeel is van bergbeklimmen. Boulderen doet ze zo vaak als mogelijk naast haar studie aan de universiteit te Groningen. Mountainbiken en gitaarspelen zijn andere favoriete bezigheden. Slacklining is ontzettend goed voor de onderliggende spieren die alle grote spiergroepen ondersteunen en aansturen. Heel intensief, echter je kunt het niet een heel les uur doen. Daarom wisselen we het af met andere vorm van conditie- en spiertraining. We zijn tijdens deze workshop altijd met z’n tweeën. Daarbij leidt Dana het slacklinen en het eventuele mountainbiken. Het buiten bewegen is zeer goed voor zuurstof opname en spieren. Ook werkt het zeer opbeurend. Dana is een bevlogen teambuilder.

Vrienden van FriescheBalletschool

De Stichting Vrienden van de Friesche Balletschool heeft als doel om dansvoorstellingen en workshops te realiseren voor alle cursisten van de Friesche Balletschool.

Bij een balletschool hoort naast het volgen van lessen ook het presenteren op een podium. Voor de leerlingen van de Friesche Balletschool wordt er daarom om het jaar een grote avond georganiseerd  waarin de leerlingen op het podium kunnen schitteren.  Daarnaast zijn er ook kleinere  optredens en workshops.

De kosten voor deze uitvoeringen/optredens zijn echter niet te bekostigen vanuit de reguliere lesgelden. Daarom is er de Stichting Vrienden van de Friesche Balletschool opgericht. Wij hopen met deze stichting donaties binnen te halen waarmee we dit soort optredens in de toekomst kunnen blijven verzorgen.

Word ook vriend van de Friesche Balletschool!

De donaties kunnen gestort worden op IBANnummer NL06  INGB 0007 0938 13 ten name van Stichting Vrienden van de Friesche Balletschool.

Vergeet niet uw naam en email adres te vermelden.

Bekijk ook onze Facebookpagina.

Reinout Weima

Zit al 25 jaar in de muziek: hij is de helft van popduo Weima & vd Werf, geeft gitaarlessen en is koordirigent. Naast muziek maken organiseert en regelt hij regelmatig muziekprojecten, optredens voor anderen en muziekworkshops met kinderen. Deze ervaringen komen weer mooi van pas bij het meedenken met en de organisatie van verschillende activiteiten van de Friesche Balletschool.

Anke Drentje

Is dwarsfluitiste en docente dwarsfluit. Daarnaast speelt ze in het Noord Nederlands Fluitensemble en doet diverse projecten.
Momenteel volgt ze de cursus Tripple Shape bij Anja. Twee van haar drie kinderen hebben jarenlang klassiek ballet gevolgd bij Anja. Omdat ze uit eigen ervaring weet wat er allemaal komt kijken bij extra activiteiten naast de reguliere lessen leek het haar een uitdaging om in het bestuur zitting te nemen en te proberen om te ondersteunen in het realiseren van deze activiteiten.

Contactgegevens

FriescheBalletschool
Bagijnestraat 55a
8911DN Leeuwarden
info@friescheballetschool.nl