Wie wij zijn

De Friesche Balletschool startte op 18 september 2012 als doorstart vanuit het voormalig kunstencentrum Parnas. Inmiddels is de Friesche Balletschool uitgegroeid tot een bekend klassiek gezicht in Leeuwarden en is zowel het aanbod als het aantal leerlingen meer dan verdubbeld. Klassiek ballet is ons fundament, waarbij we originele choreografieën gebruiken van onder andere Hans van Manen en George Balanchine. Hiernaast geven we les in Modern- en Contemporary dance, Tapdance en TrippleShape voor jong en oud. De modernere stijlen zoals Jazzballet en Hip Hop duiken wel eens op in workshops of in de lessen Modern en Tap, want wat is er mooier dan een goede, moderne danser/danseres? Één die de klassieke danstechniek verstaat, de regels even loslaat en modern danst. Je zult merken dat ballet je een stevig fundament biedt waar je in alle dansstijlen profijt van hebt.

Anja Daalman

Eigenaresse en docent

Met vele jaren ervaring geeft Anja les in klassiek ballet, op alle niveaus en voor alle leeftijden. Van beginner tot gevorderd, waarbij ook de mogelijkheid bestaat op spitzen te dansen. 

Vanaf haar zesde jaar werd ze al gegrepen door klassiek ballet (Vaganova en RAD) en onder andere jazzballet. Ze deed haar vooropleiding aan de Nel Roos Balletacademie in Amsterdam en vervolgens de HBO-opleiding tot balletdocent.

Naast ballet heeft Anja ervaring als docent theater/drama op VWO voortgezet onderwijs, als leerkracht basisschool en heeft ze acteerwerk gedaan. Tien jaar lang is ze klassiek balletdocent geweest op Kunstencentrum Parnas te Leeuwarden, daarna is de Friesche Balletschool opgericht. Kwaliteit en beleving staan voorop.

Anja wil hiernaast jonge, goede HBO-dansdocenten kans bieden hun professie te kunnen ontplooien binnen haar school.

LUCA NEUMANN

Docent Moderne Dans

Luca voelt zich helemaal thuis in de moderne dans. Ze is opgeleid in de stijlen klassiek ballet, modern, jazz, contact improvisatie en partnerwerk. Luca is stoer en verfijnd tegelijk.

Ze volgde haar danslessen aan de Opleiding Dans Maastricht met daarnaast verschillende cursussen aan onder andere de Opstap Fontys Dansacademie in Tilburg, Talent Class dansgezelschap de Stilte, coaching lessen Mabel Alter balletschool, bootcamp Holland Dance en nog veel meer.

In haar lessen deelt ze haar passie voor dans door middel van verrassende muziekkeuze en verfijnde bewegingen. De Modern Floorwork techniek en haar bijzondere choreografiewerk wil Luca graag met anderen delen.

Dagmar Hoen

Docent Tapdance

Deze danseres danst van jongs af aan. Ze volgde de opleiding aan het Lucia Marthas Groningen, en de Fontys Hogeschool in Tilburg. Dagmar is met name dans-technisch een goede danseres. Zingen kan ze ook. Ze houdt van modern -, jazz- en klassieke dans en is een uitblinkster in tapdance. Als klein meisje is ze opgegroeid in Zuid Laren, waar ze allerlei danslessen volgde. Tegenwoordig is ze HBO-verpleegkundige, die alsmaar blijft dansen. Bij de Friesche Balletschool doet Dagmar tapdance-lessen en projecten. Modern- en vooral jazzdance lessen geeft ze op vrijdag afgewisseld met Luca die, meer dan Dagmar, modern georiënteerd is. Dagmar straalt in show- ,jazz- en tapdance. Dit weet ze anderen heel vakkundig aan te leren. Om de vier lessen wisselen deze twee danseressen elkaar af. Zo wordt op vlotte, pittige en interessante wijze verschillend choreografie aangeleerd aan de deelnemers.

Contactgegevens

Friesche Balletschool
Bagijnestraat 55a
8911DN Leeuwarden
info@friescheballetschool.nl