Wie wij zijn

De Friesche Balletschool startte op 18 september 2012 vanuit het voormalig kunstcentrum Parnas. Inmiddels is de Friesche Balletschool uitgegroeid tot een bekend klassiek gezicht in Leeuwarden met een gevarieerd dansaanbod. Klassiek ballet is ons fundament, waarbij we originele choreografieën gebruiken van onder andere Hans van Manen en George Balanchine. Tevens geven we les in Jazzballet, Moderne dans en TrippleShape voor jong en oud. 

Anja Daalman Eigenaresse en docent

Met vele jaren ervaring geeft Anja les in klassiek ballet, op alle niveaus en voor alle leeftijden. Van beginner tot gevorderd, waarbij ook de mogelijkheid bestaat op spitzen te dansen.

Vanaf haar zesde jaar werd ze al gegrepen door klassiek ballet (Vaganova en RAD) en onder andere jazzballet. Ze deed haar vooropleiding aan de Nel Roos Balletacademie in Amsterdam en vervolgens de HBO-opleiding tot balletdocent.

Naast ballet heeft Anja ervaring als docent theater/drama op VWO voortgezet onderwijs, als leerkracht basisschool en heeft ze acteerwerk gedaan. Tien jaar lang is ze klassiek balletdocent geweest op Kunstencentrum Parnas te Leeuwarden, daarna is de Friesche Balletschool opgericht. Kwaliteit en beleving staan voorop.

Anja wil hiernaast jonge, goede HBO-dansdocenten kans bieden hun professie te kunnen ontplooien binnen haar school.

Pim Steemers Docent Moderne Dans

Al vanaf zijn zesde jaar danst Pim veel. Hij volgde balletlessen bij Anja in zijn kinderjaren. Hij heeft een grote passie voor alle ins en outs van het theater. Na het volgen van een vooropleiding Dans deed hij de studie Multimedia Design gericht op grafische vormgeving en film. Echter, de passie voor dans heeft hij nooit uit het oog verloren. Daarom integreert Pim dans graag en regelmatig in zijn multimediale werk. Ook volgde hij de Master Kunsteducatie bij ArtEZ. 
 
Het dansen en danslessen volgen bleef. Zo heeft Pim zijn multicreativiteit verder ontwikkeld en als vanzelf rolde hij verder in het lesgeven en choreograferen. Hij maakt choreografieën voor verschillende doelgroepen.
 
Bij de Friesche Balletschool geeft hij moderne dans en stimuleert daarbij graag de creatieve vrijheid van de cursisten. Door zijn artisticiteit maakt hij sprankelende, abstracte choreografieën. Hij combineert graag al zijn passies voor verschillende creatieve vakken en noemt zich daarom ook een creatief verbinder.
 
Pim komt uit een familie van musici en dansers. Het muzikale is Pim’s sterke eigenschap en merkbaar in zijn werk.

Contactgegevens

Friesche Balletschool
Bagijnestraat 55a
8911DN Leeuwarden
info@friescheballetschool.nl