Wie wij zijn

Anja Daalman, FriescheBalletschool

De balletlessen, TrippleShape trainingen, aanbod, voorstellingen en projecten bij FriescheBalletschool worden verzorgd door Anja Daalman, tevens eigenaresse van de school. Na haar opleiding aan de Nelroosballetacademie te Amsterdam, heeft zij de Pedagogische Academie voor Basisonderwijs  (HBO) afgerond.

Met vele jaren ervaring geeft Anja les voor alle niveaus, en leeftijden. Van beginner tot en met gevorderd, waarbij ook de mogelijkheid bestaat op spitzen te dansen. Ze houdt van gebruik meerdere disciplines, muziek , film, en acteren. Klassiek ballet les ( Vaganova en RAD) en andere soorten zoals jazzballet volgt ze vanaf haar 6e jaar. Vanaf 12 jaar volgde ze lessen in Amsterdam van o.a. Benjamin Feliksdal, en deed vanaf haar 14e jaar vooropleiding aan de Nelroosballetacademie. Daarna opleiding HBO-balletdocent. O.a. Hardlopen, trailrunning zijn favoriete bezigheden. En ze houdt dieren. Friescheballetschool steunt organisaties die dieren beschermen zoals Stichting Viervoeters en Stichting Dierenhulp. Naast ballet heeft Anja ervaring als docent theater/drama op VWO voortgezet onderwijs, leerkracht basisschool en acteerwerk gedaan. Tien jaar is ze klassiek balletdocent geweest op Kunstencentrum Parnas te Leeuwarden, daarna is FriescheBalletschool opgericht.  Anja wil jonge goede HBO-dansdocenten kans bieden hun professie te kunnen ontplooien binnen haar school. Kwaliteit en beleving staat voorop.

Dagmar Hoen.

Deze danseres danst van jongs af aan. Ze volgde opleiding aan Lucia Marthas Groningen, en Fontys-Hogeschool in Tilburg. Dagmar is met name dans-technisch een goede danseres. Zingen kan ze ook. Ze houdt van modern -, jazz- en klassieke dans en is een uitblinkster in tapdance. Als klein meisje is ze opgegroeid in Zuid-Laren, waar ze allerlei danslessen volgde. Tegenwoordig is ze HBO-verpleegkundige, die alsmaar blijft dansen. Bij FriescheBalletschool doet Dagmar tapdance lessen en projecten. Modern- en vooral jazz-dance lessen geeft ze op vrijdag in combi met Luca die meer dan Dagmar, modern georiënteerd is. Dagmar straalt in show- ,jazz- en tapdance. Dit weet ze anderen heel vakkundig aan te leren. Om de 4 lessen wisselen deze twee danseressen elkaar af. Zo wordt op vlotte, pittige en interessante wijze verschillend choreografie aangeleerd aan de deelnemers.

Luca Neumann.

Luca voelt zich helemaal thuis in de moderne dans. Ze is opgeleid in de stijlen klassiek ballet, modern, jazz, contact improvisatie en partnerwerk. Luca is stoer en verfijnd tegelijk.

Ze volgde haar danslessen aan de Opleiding Dans Maastricht met daarnaast verschillende cursussen zoals: de Opstap Fontys Dansacademie in Tilburg, Talent Class dansgezelschap de Stilte, coaching lessen Mabel Alter balletschool, bootcamp Holland Dance en nog veel meer.Luca was onlangs op het podium te zien tijdens de Nederlandse Dans Dansdagen en op het Schrit-tmacher festival dat moderne dans uit alle werelddelen presenteert.

Op dit moment volgt Luca een HBO-studie aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Ze specialiseert zich in videofilm en dans choreografie. In haar lessen deelt ze haar passie voor dans door middel van verrassende muziekkeuze en verfijnde bewegingen. Modern Floorwork techniek en haar bijzondere choreografie werk, wil Luca graag met anderen delen. Mocht jij dit ook willen, en interesse hebben in deze bijzondere dansmaker, schrijf je in voor Modern op vrijdag, en kies in welke categorie je hoort: Beginner of gevorderd.

Vrienden van FriescheBalletschool

De Stichting Vrienden van de Friesche Balletschool heeft als doel om dansvoorstellingen en workshops te realiseren voor alle cursisten van de Friesche Balletschool.

Bij een balletschool hoort naast het volgen van lessen ook het presenteren op een podium. Voor de leerlingen van de Friesche Balletschool wordt er daarom om het jaar een grote avond georganiseerd  waarin de leerlingen op het podium kunnen schitteren.  Daarnaast zijn er ook kleinere  optredens en workshops.

De kosten voor deze uitvoeringen/optredens zijn echter niet te bekostigen vanuit de reguliere lesgelden. Daarom is er de Stichting Vrienden van de Friesche Balletschool opgericht. Wij hopen met deze stichting donaties binnen te halen waarmee we dit soort optredens in de toekomst kunnen blijven verzorgen.

Word ook vriend van de Friesche Balletschool!

De donaties kunnen gestort worden op IBANnummer NL06  INGB 0007 0938 13 ten name van Stichting Vrienden van de Friesche Balletschool.

Vergeet niet uw naam en email adres te vermelden.

Bekijk ook onze Facebookpagina.

Reinout Weima

Zit al 25 jaar in de muziek: hij is de helft van popduo Weima & vd Werf, geeft gitaarlessen en is koordirigent. Naast muziek maken organiseert en regelt hij regelmatig muziekprojecten, optredens voor anderen en muziekworkshops met kinderen. Deze ervaringen komen weer mooi van pas bij het meedenken met en de organisatie van verschillende activiteiten van de Friesche Balletschool.

Anke Drentje

Is dwarsfluitiste en docente dwarsfluit. Daarnaast speelt ze in het Noord Nederlands Fluitensemble en doet diverse projecten.
Momenteel volgt ze de cursus Tripple Shape bij Anja. Twee van haar drie kinderen hebben jarenlang klassiek ballet gevolgd bij Anja. Omdat ze uit eigen ervaring weet wat er allemaal komt kijken bij extra activiteiten naast de reguliere lessen leek het haar een uitdaging om in het bestuur zitting te nemen en te proberen om te ondersteunen in het realiseren van deze activiteiten.

Contactgegevens

FriescheBalletschool
Bagijnestraat 55a
8911DN Leeuwarden
info@friescheballetschool.nl