In de foyer van de Harmonie wordt voor aanvang van het bekende ballet de “Notenkraker” op 24 december een choreografie van balletmeester George Balanchine gedanst door balletleerlingen (van diverse leeftijden) van Friesche Balletschool, genaamd de “Waltz of the Snowflakes”.

Balanchine maakt choreografie als muzieknoten. Het is bovenal muzikaal en kan daarom door amateurs gevoeld, begrepen en uitgevoerd worden. Friesche Balletschool heeft de choreografie wat aangepast naar het kunnen van de leerlingen zonder het origineel uit het oog te verliezen. De Waltz of the Snowflakes wordt uitgevoerd op muziek van de bekende componist Tchaikovsky.

Er bestaan meerdere uitvoeringen van choreografieën in klassieke balletstukken. Elke dansmeester geeft er weer een eigen draai aan. Zo is de korte choreografie “Tea”, dat in de foyer uitgevoerd wordt door 3 kinderen rond de 10 jaar op het professionele podium ook heel divers. 
“Tea” wilde oorspronkelijk Chinese of Japanse dans uitbeelden. Maar omdat tijden veranderen en deze choreografie tegenwoordig niet bedoeld is om stereotypen op te voeren, zul je als toeschouwer steeds meer vrije creativiteit zien in deze klassieke dans uitvoeringen.
 
Net zoals u – vermoed ik- ben ik nieuwsgierig naar de wijze waarop het Sibiu Ballet het bekende ballet ” De Notenkraker “, uitvoert, en verheug ik me op uw belangstelling voor de leerlingen van Friescheballetschool.