Kinderen

KleuterballetElke woensdag om 16.00 uur tot 16.45 uur kleuters vanaf 3 jaar zijn volop in ontwikkeling. Qua concentratie vergt het veel energie om allerlei indrukken te verwerken en om te groeien. Hun focus is vaak kort. Deze les richt zich op spel en beweging, in muziek met tekst of non-verbaal, met attributen of een kostuum. Alles is mogelijk in een zorgzame, dans stimulerende sfeer.

Klassiek ballet. Tijdens de kinderlessen staat het plezier in dans centraal. Beweging op muziek, improvisatie en muzikaliteit worden hierbij gestimuleerd. Spelenderwijs wordt de ballettechniek aangeleerd. Naarmate de kinderen ouder worden, wordt dit steeds verder opgebouwd.

Tapdance. Gedegen tapdancetechniek, met urbandance-invloed en veel showdance.

Modern/ jazz ballet op vrijdag is sinds kort mogelijk. Start bij voldoende deelname. Leeftijd vanaf 11 jaar.

 

Jongeren

Klassiek ballet. De balletvaardigheden worden steeds verder ontwikkeld, waarbij techniek en presentatie belangrijk zijn. De lessen zijn gebaseerd op de Vaganova-techniek, waarmee doorstromen naar een (voor)opleiding goed mogelijk is. Ook kan er op spitzen worden gedanst na goedkeuring van de docent. Gemotiveerde leerlingen nodigt de docent uit voor de selectiegroep. Dit biedt leerlingen de kans twee keer in de week les te volgen. Naast klassiek wordt er aandacht besteed aan modern en showballet.

Tapdance. Gedegen tapdancetechniek, aangeleerd met urbandance-invloed en veel showdance

Modern/jazz Moderne dans en jazz is geschikt voor leerlingen vanaf 12  jaar met danservaring. Je bouwt aan je conditie en danstechniek terwijl je toewerkt naar een choreografie.

Volwassenen

Klassiek ballet. Zowel beginnende als gevorderde dansers kunnen terecht bij de Friesche Balletschool. In de gevorderdenles wordt de ballettechniek verdiept en verfijnd. De volwassen beginner klassiek ballet kan middels TrippleShape een goede opstap vinden, hier wordt het lichaam getraind en een basis gelegd voor de juiste techniek. Tijdens de beginnerslessen wordt er een aangepast programma gevolgd dat uitgaat van het kunnen van de dansers.

TrippleShape combineert het goede van drie bekende en gedegen methoden: pilates, yoga en ballet-barre. De focus ligt op stability en core, dansers noemen dit center. Balans, souplesse, spierkracht en spirit staan voorop, met voldoende individuele aandacht. Er wordt gebruikgemaakt van enig materiaal ter ondersteuning bij de spierversterkende oefeningen. Er zijn yogamatjes aanwezig. Geen voorstellingen, geen moeilijke choreografie, maar wel pittig. Sterk en lenig worden. Deze lessen zijn geschikt voor elke volwassen leeftijd, wel of geen sporter. Ook ouderen kunnen dit uitstekend doen.

Tapdance. Tapdance komt oorspronkelijk van de straat. Het begon als een goedkope manier om muziek te kunnen maken met dans en show erbij. Tapdance is fijn als je muzikaal bent, min of meer dansant, en graag met ritmes werkt.

Modern/jazz ballet. Modern dans en jazzballet is geschikt voor deelnemers met danservaring. Je bouwt aan je conditie en danstechniek terwijl je toewerkt naar een choreografie.

Contactgegevens

FriescheBalletschool
Bagijnestraat 55a
8911DN Leeuwarden
info@friescheballetschool.nl