Jongeren

Je kunt je bij de Friesche Balletschool naar hartenlust begeven in de wereld van ballet en dans, of je nu beginner bent of al wat verder gevorderd, of je nu houdt van klassiek ballet of moderne dans.

Klassiek ballet

  • 12 – 14 jaar
  • 14+
  • 16+ (jongeren en studenten)

Maak kennis met klassiek ballet of ontwikkel je vaardigheden steeds verder! We focussen hierbij op techniek en presentatie. De lessen zijn hiernaast gebaseerd op de Vaganova-techniek, waarmee doorstromen naar een (voor)opleiding goed mogelijk is. Ook kan er op spitzen worden gedanst, na goedkeuring van de docent.

Op maandagen zijn de lessen voor beginners. Bij enige ervaring en op basis van je leeftijd zijn de andere lessen op dinsdag of woensdagavond.Wil je een stap verder? Gemotiveerde leerlingen nodigt de docent uit voor de selectiegroep. Dit biedt leerlingen de kans twee keer in de week les te volgen. Naast klassiek wordt hierbij ook aandacht besteed aan modern en showballet. De extra les vindt plaats op de donderdagavond.

Moderne dans / jazzballet

Moderne dans en jazzballet is geschikt voor leerlingen met enige danservaring. Je bouwt aan je conditie en danstechniek terwijl je toewerkt naar een choreografie. De lessen vinden op vrijdagavond plaats.

TrippleShape (16+)

Ben je ouder dan zestien jaar en wil je vooral lekker in vorm komen en in beweging zijn? Schrijf je dan in voor TrippleShape! Dit wordt ook wel barrefitness genoemd, waarbij yoga, pilates en ballet samensmelten.

Tapdance

Leer de tapdancetechniek, aangeleerd met urbandance-invloed en veel showdance.

Tapdance wordt gegeven op de vrijdagen. Echter is deze groep al aardig gevorderd. Heb je al enige ervaring, dan kun je hier zo instromen via het aanmeldformulier. Ben je beginner? Mail dan naar info@friescheballetschool.nl voor de mogelijkheden!

Contactgegevens

Friesche Balletschool
Bagijnestraat 55a
8911DN Leeuwarden
info@friescheballetschool.nl